Wedstrijdzwemmen

Ben jij een echte waterrat? Altijd in het zwembad tijdens de vakanties en heb je je zwemdiploma’s gehaald? Ben je ook zo onder de indruk van de prestaties van van onze Nederlandse zwemmers zoals Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk en al die andere toppers? Kom dan eens wedstrijdzwemmen!

Zwemmen is een watersport waarbij de zwemmer zich door middel van arm- en beenbewegingen voortbeweegt in het water. Men onderscheidt recreatiezwemmen en wedstrijdzwemmen. Er zijn verschillende slagen waarmee men zich voortbeweegt: borstcrawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag.

Wij verbeteren je slagen en leren je een perfecte start en keerpunten te maken. Lukt dat allemaal en ga je hard genoeg in de training, dan kun je meedoen met een heleboel wedstrijden.O.Z.& P.C. de Warande neemt deel aan wedstrijden voor beginners en wedstrijden voor gevorderden. Daar zwem je tegen andere zwemmers uit Oosterhout en omstreken. Je wordt ingedeeld met zwemmers die ongeveer even hard gaan als jij.

Teamsport

Een wedstrijdzwemmer komt regelmatig trainen. In de wedstrijden kun je laten zien hoe snel je bent. Hierbij is het belangrijk om te weten dat wedstrijdzwemmen niet alleen een individuele sport is maar ook een teamsport. Je bent onderdeel van een team dat uitkomt voor OZ&PC de Warande. We zwemmen wedstrijden in de KNZB competitie en  deelname aan die wedstrijden is verplicht. Hoe meer punten we met het team behalen, hoe hoger eindigen. Ook zwemmen we wedstrijden in circuits als de LAC (lange afstand circuit) en de KNZB minioren,junioren en jeugd circuit. We bouwen gezamenlijk met alle zwemmers het bad op en na afloop van de wedstrijd ruimen we met zijn allen alles weer op.

Heb je, na dit gelezen te hebben, zin om eens een keertje te komen kijken of mee te trainen meld je dan nu aan:
Mail: instroom-wzc@ozpcdewarande.nl