Anne Paulusse zwemt naar een derde plaats tijdens de KNZB-Challenger

Verenigingen die van heinde en verre kwamen namen het op tegen de Nederlandse zwemtop. Maar liefst 354 zwemmers en 95 ploegen waren verspreid over twee dagen te vinden in het mooie zwembad in Oosterhout, waar OZ&PC De Warande de organisatie had.

De Warande zelf nam deel met 26 zwemmers en zwemsters aan deze wedstrijd en er zijn mooie prestaties geleverd. Zo mocht Yasmine Luyten de grootste pr achter haar naam zetten op de 100m vlinderslag, maar ook zwom ze een pr op de 50 en 200m vrij en op de 200m wi. Anne Paulusse zwom een NJJK limiet op de 400m wisselslag waar ze in de finale naar een derde plaats wist te zwemmen, maar ook zwom ze tijdens de finale 200m schoolslag naar een 6e plaats, goed gedaan. Nicko Kamphuis zwom twee finales, 50 vlinder en 50 rug met op de vl een keurige pr. Ook Amy van Lier wist zich te plaatsen voor een finale op de 400m vrij en werd ze daar 8e . De laatste die ook finale mocht zwemmen was Damian Waas op de 200m vlinderslag en met een NJJK limiet en een dik pr werd hij op deze afstand 6e. Ook de 50m vl ging super en dook hij onder de 30 sec. goed gedaan. Esmee Wijnmaalen zwom een BK limiet op de 200m wi en een mooi pr op de 400m vrij. Pauline Tieleman een pr op de 50m vl. Mijntje Stoof en Esmee van Strien zwommen hele mooie tijden en was er voor Esmee ook een nieuw limiet voor de BK. Maaike van Heeswijk wist een prima tijd op de 50ss te zwemmen. Sanne van der Hulst zwom een BK limiet op de 50m rugslag en wist tevens haar tijden te verbeteren op de 100m rug, 50 en 400m vrij. Goed bezig. Bente Koeman zwom een BK limiet op 100m vrij en een keurige pr op de 50m ss. Jasmijn Goos was onze jongste pupil dit weekend en zij wist 3 keurige pr te zwemmen op de 50 en 200m vrij en 100m rugslag. Ook met Luc van Eijndhoven is het goed gegaan op de 200m vrij, 200m en 400m wi en zijn er mooie tijden gezwommen. Gwen Eygendaal zwemt ook hele mooie tijden en met name de techniek is enorm verbeterd en zwemt ze de ene pr na de andere, super. Maar dat deden ook Shavanna Andrade, ZoƩ Bulkmans, Nienke en Ymke van Dongen, Malou van Fessem en Pien en Loes van Geel allemaal wisten zij hun tijden te verbeteren. Melissa van der Geld en IJsbrand Buijnster hebben het ook zeer goed gedaan, maar zat een pr er dit weekend nog niet in, dat komt weer wel. Tom Balsen Versteeg zwom een prima tijd op de 200m schoolslag, maar gingen de andere afstanden ietsjes moeizamer, maar ook dat komt wel goed. Als laatste Thijn Damen die een prima weekend had met hele mooie races en drie mooie tijdsverbeteringen en komen de NJJK limieten steeds dichter bij.

Maar zo een toernooi kan niet tot stand gebracht worden zonder inzet van vrijwilligers, ook niet zonder inzet van officials, zonder inzet van het zwembad personeel. Wat zijn wij als Warande blij met alle vrijwilligers, die zich belangeloos hebben ingezet om dit toernooi tot een succes te maken, dank je wel allemaal.