De eerste landelijke competitieronde is van start gegaan.

OZ&PC De Warande zwommen tegen de ploegen uit Nuenen, Zwijndrecht en Vlaardingen. Van De Warande namen 37 zwemmers en zwemsters deel aan deze wedstrijd.

Om alle zwemmers te benoemen is erg veel vandaar dat we deze keer enkele zullen benoemen.

Zo mocht vandaag Meike de Waard de grootste pr achter haar naam zetten met de 100m vlinderslag van maar liefst 16 seconden wat een hele mooie prestatie is. Mike IJpelaar zwom op de 200m vrije slag 17 seconden eraf en op de tussentijd ook een pr van 4 sec. Goed gedaan. Voor sommige zwemmers was het de eerste keer dat ze deel mochten nemen aan de competitiewedstrijd en dat hebben ze heel erg goed gedaan. Dat waren bij de meisjes, Mahtab en Gorshid Ashough, Danique Koster en Guusje van de Rovaert. Guusje wist ook als enigste zwemster op beide afstanden, 100m rugslag en 200m schoolslag zowel op de eindtijd als tussentijden haar tijden flink aan te scherpen, super gedaan Guusje. Bij de jongens waren de nieuwkomers Matthijs Jansen en Tomas Brilleman.

De Landelijke A klasse waarin we dit jaar zwemmen heeft een aantal pittige programmanummers en met name voor de dames en heren senioren is het programma best pittig maar ook onze senioren hebben het uitstekend gedaan door rond hun eigen pr te zwemmen. Ook zijn er weer een aantal nieuwe limieten behaald op diverse afstanden welke met de regiokampioenschappen gezwommen kunnen worden. Prima start voor een goed en mooi seizoen.