De Minioren en Junioren hebben in Andel geweldige prestaties neergezet.

Met 29 zwemmers en zwemsters hadden we zaterdag de laatste wedstrijd van het minioren-junioren circuit in Andel. Nu kan er voor de minioren de balans opgemaakt worden wie er mee mag zwemmen met de minioren finale welke op 8 en 9 juni in Tilburg wordt gezwommen.

Om deze keer bij de junioren te beginnen waren er 3 dames die de 100m vlinderslag en 50m vrije slag zwommen. Jasmijn Goos wist haar tijd op de vl niet te verbeteren maar op de vrije slag wel met een dik pr. Helaas voor Esmee v Strien werd ze gedisk terwijl ze een dijk van een tijd zwom maar telt haar tijd niet, gelukkig ook nog eens een pr op de 50m vrij. Aurelie Koster zwom maar liefst 8 sec van de 100m vlinder eraf en haar eigen tijd op de 50m vrij. Super gedaan dames. Gorshid Ashough ging vandaag ook weer goed en zwom naar een bronzen medaille op de 50m ss. Mike IJpelaar werd 1e op de 50m rug en 1e op de 50m ss met op beide afstanden een dik pr. Maarsen Sanderson zwom de 50m rug en 50m vrije slag en wat heeft ze dat toch super gedaan, hele mooie tijden en netjes gezwommen en dat deed ook Anniek Schulte die super blij was met haar dik pr van 15 sec op de 50m vrije slag en voor het eerst de 50m rugslag zwom. Hailey Snoeren wist ook op beide afstanden haar tijden aan te scherpen en zag de rugslag er erg netjes uit, goed gedaan. De vrije slag bij Indira Tankink ging erg goed en wist ze 2 sec. van haar tijd eraf te zwemmen en op de rugslag zwom ze haar eigen tijd.

Dan kwamen de minioren aan de start en hebben alle kinderen beide tijden die ze moesten zwemmen verbeterd, de grootste pr in die groep kwam op naam van Iris van den Bogaard op de 25m vrije slag van maar liefst 6 sec. en Mathab op beide afstanden nipt 4e, dus dit was een hele spannende race om te zien. Igor vd Corput zwom als enige jongen ook deze afstanden en hij mocht met 2 zilveren medailles naar huis, super gedaan Igor. Matthijs Jansen zwom vandaag de 100m ss en 50m vlinderslag en hij ging met twee pr’s en 2 gouden medailles naar huis en ook hier was het spannend tot het einde, super gezwommen Matthijs. Maar dat deed ook Nina Krempel die 100m  vlinderslag en 100m vrije slag moest zwemmen en 2x een 3e plaats wist te veroveren en op de vl een pr wist te zwemmen van maar liefst 6 sec. super gedaan. Dan wist Ingmar Mulder met groet overmacht de 400m vrije slag te winnen in een hele mooie tijd en ook de 100m vlinderslag een mooie pr en dus 2 gouden medailles. Ook Siem Kuijsters ging met twee gouden medailles naar huis op de 25m schoolslag en 25m vrije slag en hij heeft een mooie techniek laten zien waar we heel blij van worden. Maar ook Maud Kootstra is enorm vooruit gegaan  en zwom 5 sec van haar 25m vrije slag af en werd ze nipt 4e op de 25m ss. Ilse Brillman ging vandaag als een speer en begon meteen al goed met haar startduik die ze toch wel spannend vond en haar races verder heel goed gezwommen heeft. Julia van Duijvenvoorde zwom 6 sec van haar tijd eraf op de vrije slag en nog eens 6 sec. van de 25m schoolslag, nou dat zijn natuurlijk hele mooie tijden van onze jongste zwemmertje. En onze jongste zwemmer is Wessel van Wijk die voor het eerst zijn wedstrijdje zwom en meteen met zilver en brons naar huis ging, beter kan een wedstrijd niet zijn voor een beginnende zwemmer. Daarna mocht ze ook een zilveren medaille ontvangen op de 25m schoolslag die er heel netjes uitzag. Mathab Ashough zwom samen met Danique Koster de 200m wisselslag en 50m vrije slag en werd Danique op beide afstanden 3e Dat was ook voor Yara Keijzers het geval ook zij zwom haar eerste wedstrijd en zij ging met 2 bronzen medailles naar huis, super. Asier Caelen-Ruiz werd 2e 4e op de 50m vrij en 50m ss met op beide afstanden een dik pr. Veerle van Grieken zwom 50m ss en 50m vrije slag en ook zij zwemt technisch al erg netjes en wist ze een 2e plaats te veroveren op de 50m vrij en een pr van 5 sec op de 50m ss. Als laatste hebben we Sil Flohr die met het zilver naar huis ging op de 50m vrij en met brons op de 50m ss en ook hier zag het er technisch heel netjes uit.