Het is een feest als OZ&PC De Warande in Gent is geweest.

Het was een koude zaterdag ochtend 26 november 2019 toen 13 zwemmers vertrokken naar het Belgisch Gent. Hier gingen ze twee dagen zwemmen in de internationale wedstrijd Anteunis Memorial. Deze wedstrijd werd gehouden in het Olympisch zwembad LAGO Gent Rozebroeken.

Op de zaterdag werden alle 50m en 100m afstanden en de 400m vrije slag gezwommen.

Bij de 50m afstanden wisten Bente Koeman, Yasmine Luyten en Esmee de Volder een PR te behalen op de 50m schoolslag. Op de 50m vlinderslag wisten Zoë Bulkmans, Yasmine Luyten en Esmee de Volder een PR te behalen. Bij de 50m rugslag hadden Dylano Waas en Elsemieke Koot een PR te behalen. Als laatste in de 50m’s waren Elsmieke Koot en Meike de Waard die een PR behaalde op de vrije slag. Wel een eervolle vermelding is er voor IJsbrand Buijnsters die bij de 50m rugslag 3de reserve was voor de finale.

De 100m afstanden die erna kwamen wist Zoë Bulkmans een PR te behalen op de vrije slag, Maaike van Heeswijk een PR op de schoolslag, Elsemieke Koot een PR op de schoolslag, Hailey Snoeren een PR op de rugslag, Esmee de Volder een PR op de vrije slag en de rugslag en Dylano Waas op de vrije slag.

Als laatste op de zaterdag de 400m vrije slag waar Maaike van Heeswijk, Hailey Snoeren, Luna van Tilburg en Esmee de Volder een PR behaalden.

Na de wedstrijd gingen we met zijn allen naar het Hostel. Bij binnenkomst werd er gelijk luid gezongen voor Gwen Eygendaal die jarig was op die dag. Blijkbaar was Esmee de Volder de vrijdag ervoor jarig geweest waar dus ook nog luid voor werd gezongen.

Na het eten dat door onze dames Judith Bulkmans, Wendy Snoeren en Maureen Luyten was klaargemaakt werden er spelletjes gedaan door de kinderen en begeleiders. Het werd een dolle boel waar slagroom in een centrale rol had. Daar kun je goed de hete dorito’s mee blussen.

Na een goede nachtrust ging de groep op de zondag ochtend weer naar het zwembad voor de 200m afstanden. Hier wisten op de 200m vrije slag Zoë Bulkmans, Gwen Eygendaal, Meike de Waard en Dylano Waas een PR te behalen. De 200m rugslag was een slag waar Maaike van Heeswijk, Elsemieke Koot en Esmee de Volder een PR wisten te behalen. Bij de 200m schoolslag had Meike de Waard een PR hierbij moet ook wel vermeld worden dat Hailey Snoeren op 50m tussentijd in de 200m een PR wist te behalen. Bij de 200m vrije slag begon Damian Waas aan een goede race maar door kramp kon hij jammer genoeg niet een PR zwemmen op die afstand.

Over het hele weekend wist Dylano Waas op de 100m vrije slag de grootste PR verbetering te zwemmen van 116%.

 Na de wedstrijd op zondag ging de hele groep nog even lekker eten ter afsluiting van het gezellige weekend.