Minioren/Juniorencircuit 16 september 2017

Goede start van het binnen seizoen is een feit met drie nieuwe clubrecords

Met 6 verenigingen: De Bijtelskil, Den Doorn, ZVDO’74, De Biesboschzwemmers en SBC2000 zijn we van start gegaan met de eerste Minioren-Junioren-Jeugd wedstrijd. OZ&PC de Warande nam met 40 zwemmers deel aan deze sportieve wedstrijd.

De junioren 1-2 gingen als eerste van start en zij zwommen drie afstanden, dat waren de 100m vrije slag, 100m rugslag en 50m schoolslag. Bij de jongens begon Thijs Verhulst als eerste en wist hij op alle afstanden een hele mooie pr te zwemmen. Pascalle van Bragt zwom een dikke pr op de vrij en de rugslag. Dat deed ook Zoé Bulkmans waarbij het er al heel netjes uitzag. Pien van Geel zwom ook 2 dikke pr en ze haalde brons op de schoolslag, netjes hoor. Jasmijn Goos zwom drie pr’s en behaalde zilver op de 100m vrije slag met een zeer fraaie tijd. Hailey Snoeren startte op de 100m vrij en 50m schoolslag en dat heeft ze uitstekend gedaan. Mijntje Stoof mag vandaag de grootste pr achter haar naam zetten op de 100m rugslag en ook Mijntje zwom drie keurige races. Bente Koeman liet een drietal mooie races zien en ook een prima mentaliteit in de races met de wil een goede tijd neer te zetten. En ging ze dus met het brons naar huis op de 50m ss. Zowel Yasmine Luyten als Nienke van Dongen wisten beide de 100m vrije slag goed te verbeteren en bleven ze met de andere afstanden iets boven hun pr tijd. Maaike van Heeswijk zwom ook drie hele mooie races en ging met zilver naar huis op de vrije slag. Gwen Eygendaal ging op de 100 vrij en 100 rug met de bronzen medaille naar huis en een mooi pr. De minioren starten ook op verschillende slagen en afstanden. Siem van den Bogaert ging met het goud vandoor op de 100m vrije slag en 100m schoolslag en ook Siem werd beloond met een dik pr op beide afstanden. Kay Machielse wist op deze afstanden zijn tijden om te zetten in een 1e pr en heeft dit prima gedaan. Meike de Waard zwom de 50m vrij en 100m schoolslag en werd ze 2e op de ss met wederom 2 keurige pr’s. Sanne van Strien ging met het goud naar huis op de ss en werd ze nipt 4e op de vrije slag. Aurelie Koster werd op de ss nipt 4e maar ging op de 50m vrij met het brons naar huis. Gorshid Ashough werd 3e op de schoolslag en ook zij zwom de vrije slag prima.Ook deze categorie zwommen alleen maar hele mooie tijdsverbeteringen. Abina Satkunasingam, Abdellah Adraui, Daan van Houten en Luc van Dongen hebben heel erg goed gezwommen op de 50m vrije slag en 50m rugslag en zij werden allen beloond met een mooi pr en ging Daan naar huis met 2 bronzen medailles. Lieke Klootwijk en Indira Tankink zwommen deze afstanden ook en ook deze meisjes hebben het heel erg netjes gedaan en ook hier zijn er dikke pr’s behaald. Thomas Brilleman heeft het vandaag heel erg goed gedaan want zowel op de 100m rugslag en 50m vrije slag heeft hij een clubrecord gezwommen met ook nog eens twee zilveren medailles, super. Maar ook Matthijs Jansen onze minior 3 wist een clubrecord te behalen op de 50m vrije slag welke hij voor het eerst zwom, nou dat beloofd nog wat voor de toekomst. Hij won ook nog eens het goud op de 25m schoolslag. Mahtab Ashough werd twee maal 4e op de 50m vrij en 100m ru en ook hier 2 dikke pr’s.

Dan onze oudere zwemmers, ook zij hebben het heel goed gedaan tijdens deze eerste wedstrijd. Zij startte allen op de 100m ss en 50m vrije slag. Shavana Andrade wist beide tijden om te zetten in 2 pr’s, Dat deden ook Joya de Bruijn en Isabeau Sarneel, beide spelen waterpolo maar konden ook laten zien dat ze goed mee kunnen met de wedstrijdploeg. Robinn Schipper is niet alleen in de lengte gegroeid, maar ook in het vertrouwen dat ze lekker kan zwemmen en mooie tijden kan halen. Voor Sajina Satkunasingam was het haar eerste wedstrijd en dat was wel heel spannend, maar ze heeft het prima gedaan. Voor Amy de Veth zat er weer een mooi pr in en hiermee werd ze beloond met een derde plaats, En ook Sanne van der Hulst zwom een heerlijke race op de 50m vrije slag wat meteen beloond werd met een keurige pr. Malou van Fessem bleef net steken op haar inschrijftijden en dat was ook bij Ymke van Dongen het geval, maar het seizoen begint pas, dus dat komt weer wel. Ayoub Drief heeft ook uitstekend gezwommen en ook hij werd beloond met keurige pr’s. Dat was ook voor Chelsey van Leeuwen en Guusje van de Rovaart het geval. We kunnen terug kijken op een hele vlotte en gezellige wedstrijd waarin we heel veel nieuwe ouders mochten verwelkomen die hand en span diensten hebben verricht. Dank je wel daarvoor.