Nieuws

Uitgelicht

Clubkampioenschap OZ&PC de Warande 2021/2022

Schrijf je in voor het Clubkampioenschap (deel 1)

Beste zwemmers en ouders / verzorgers,

Op zondag 28 november 2021 organiseren we het eerste deel van het Clubkampioenschap van OZ&PC de Warande. Dit jaar hebben we voor een andere opzet gekozen waarbij ook nog een tweede deel gezwommen zal worden aan het einde van het zwemseizoen. Wat daarvoor de extra uitdaging is houden we nog even geheim. Op 28 november bouwen we het zwembad samen op vanaf 13.00u en natuurlijk ruimen we aan het einde ook weer samen op.
Alle leden van de afdelingen wedstrijdzwemmen en waterpolo zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze speciale wedstrijd.

Middels onderstaande link kun je je tot en met woensdag 17 november inschrijven. 

Schrijf je hier in voor het clubkampioenschap

Het programma
We willen alle deelnemers uitdagen om alle vier de zwemslagen te zwemmen (vrije slag; schoolslag; vlinderslag; rugslag). Maar kort na het versturen van de uitnodiging hebben we vanuit verschillende kanten gehoord dat dit zeker bij de zwemmers die 100m zouden moeten zwemmen een drempel opwerpt om mee te doen. Daarom hebben we als oplossing de mogelijkheid toegevoegd in het inschrijfformulier om aan te geven welke zwemslag(-en) je niet zou willen zwemmen. Op die manier hopen we dat iedereen die zin heeft om mee te doen zich alsnog inschrijft. Middels pauzes in het programma zullen we zorgen voor voldoende hersteltijd tussen de verschillende afstanden. 
In de tabel hieronder zie je op basis van de leeftijdscategorie welke afstand je zwemt per slag. Voor de volledigheid is onderaan deze uitnodiging een tabel toegevoegd waar je op basis van je geslacht en geboortejaar kunt zien in welke KNZB categorie je valt. 

 
Categorie Afstand per zwemslag
Minioren 1,2,3 25 meter
Minioren 4,5,6 50 meter
Junioren 1,2 50 meter
Junioren 3,4 100 meter
Jeugd 1,2, senioren 100 meter

Per zwemslag, leeftijdscategorie en geslacht wordt gestreden om de gouden, zilveren en bronzen medaille. 
Voor de G-zwemmers zullen we na inschrijving in overleg met hun trainers Carmen en Malou kijken welke zwemslag(-en) en afstand een passende uitdaging vormen. 

Vrijwilligers
Een wedstrijd is niet mogelijk zonder vrijwilligers. Geef onderaan het inschrijfformulier alsjeblieft aan of je mee kan / wil helpen bij de organisatie van de wedstrijd. 

Onzekerheid door huidige Corona situatie: publiek / gezellige afsluiting Clubkampioenschap
Helaas bevinden we ons weer in een onzekere tijd. De coronacijfers lopen op en nieuwe maatregelen hangen boven ons hoofd. Daardoor kunnen we nog geen duidelijkheid geven of en zo ja hoeveel publiek er bij de wedstrijd kan zijn. Als daar meer duidelijkheid over is, zullen we hierover nader informeren.
Als afsluiting van deze kampioenschapswedstrijd willen we gezamenlijk een hapje eten met een drankje. Ook daar zijn we enerzijds afhankelijk van de corona ontwikkelingen en kan het zijn dat we nog een kleine eigen bijdrage hiervoor moeten vragen. Ook hierover volgt z.s.m. meer informatie.
 

Leeftijdsindeling KNZB-categorieën
 
Categorie Geboortejaar
jongens
Geboortejaar
meisjes
Minoren 1 2015 2015
Minioren 2 2014 2014
Minioren 3 2013 2013
Minioren 4 2012 2012
Minioren 5 2011 2011
Minioren 6 2010
Junioren 1 2009 2010
Junioren 2 2008 2009
Junioren 3 2007 2008
Junioren 4 2006 2007
Jeugd 1 2005 2006
Jeugd 2 2004 2005
Senioren 2003 en ouder 2004 en ouder

Sportieve groet van de organisatie van het clubkampioenschap van OZ&PC de Warande en graag tot ziens op 28 november!
Bij vragen mail naar: wedstrijdzwemmen@ozpcdewarande.nl

Versoepelingen vanaf 15 januari 2022

Beste leden en vrijwilligers,

WE KUNNEN WEER ! Maar…. nog steeds met beperkingen. Dit mag de conclusie zijn na de persverklaring van de regering van vrijdagavond 14 januari. Gelukkig horen we tot de groep die wel enige versoepelingen krijgt na de lock down.

Er is een heel uitgebreid landelijk geldend protocol voor de zwembadbranche verspreid, ook tot stand gebracht door KNZB, NOC/NSF en vele andere organisaties. Die is echter zo uitgebreid dat we ervoor gekozen hebben de belangrijkste voorwaarden/ regels voor ons allemaal hieronder samengevat op te nemen, aangevuld met wat wij intussen van de gemeente bevestigd hebben gekregen.

Niet uit te sluiten is dat hier de komende tijd door de gemeente nog aanvulling op gegeven wordt. Zoals bekend heeft de nieuwe minister al aangegeven dat bij ernstige toename van besmettingen de situatie kan worden teruggedraaid. Voor ons blijft het dus van belang alle nieuws te volgen en waar nodig zo snel mogelijk onder jullie aandacht te brengen.

Voor de komende twee weken willen we voor wedstrijdzwemmers werken met het vooraf inschrijven voor de trainingsmomenten. Daarmee hebben we goed in beeld hoeveel zwemmers we kunnen verwachten.

Risico op annuleren van trainingsmomenten
Als de besmettingsaantallen verder toenemen is het niet onmogelijk dat door besmetting e/o quarantaine trainers uitvallen. Hierdoor kunnen we genoodzaakt zijn om, mogelijk zelfs kort voor een trainingsmoment, een training te moeten annuleren. We zullen in die gevallen zo spoedig mogelijk middels een nieuwsbrief en middels de bestaande appgroepen de zwemmers informeren. Dus houdt je e-mail / app in de gaten. 

De afspraken:

BASIS
Het spreekt voor zich dat iedereen die bij en in het zwembad komt, de RIVM richtlijnen naleeft;

 • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
 • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
 • Houd 1,5 meter afstand. Bescherm jezelf en anderen.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Volg de hygiëneregels die aan het zwembad gevraagd worden.
 • Publiek wordt nog niet toegestaan.

BIJ EN IN HET GEBOUW VAN HET ZWEMBAD:

 1. Alle bezoekers vanaf 18 jaar moeten worden gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs. Die controle kan ook worden verricht door vrijwilligers van onze club. Het corona toegangsbewijs geldt niet voor personeel van het bad en de vrijwilligers van onze club.
 2. In Oosterhout wordt per aanwezige 5m2 gerekend, dat kan betekenen dat er dus een maximaal aantal mensen binnen in de zwemzaal kunnen. Er wordt daarom voor de wedstrijdzwemmers (alleen WZC dus) voorlopig begonnen met het bekende systeem van aanmelden.
 3. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar wanneer je je verplaatst, behalve in het ‘natte-gedeelte’ van het zwembad.
 4. Iedereen van 13 jaar en ouder moet binnen en buiten de locatie 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen bewaren, ook in de kleedkamer. Verzoek is dan ook om waar nodig gefaseerd om te kleden en de aanwijzingen van de trainers en vrijwilligers te volgen.
 5. De looproute bij binnenkomst is als voorheen, links bij de receptie door de lange gang naar binnen. Van te voren graag in zwemkleding komen. Tevens in de zwemzalen slofjes / slippers dragen dus geen buitenschoenen in de zwemzaal. De kleedkamers zijn open, de douches mogen (kort) gebruikt worden. Na einde zwemtijd/gebruik van de baden, de zwemzaal direct verlaten . Wel in overleg nog lijnen etc opruimen. 15 minuten na gebruik van de baden moeten alle zwemmers, bezoekers het gebouw verlaten hebben.
 6. Gebruik van het mondkapje is voor iedereen bij/ kort voor binnenkomst van 13 jaar en ouder. In de zwemzaal mogen na het omkleden de mondkapjes afgedaan worden.
 7. Blijkt na je bezoek aan het zwembad dat na een test sprake is van besmetting dan direct de WZC of WPC voorzitter informeren zodat actie kan worden ondernemen, met name het informeren van trainer/coach en medezwemmers alsmede het personeel van het zwembad. Het kan namelijk mogelijk zijn dat dan spoedmaatregelen worden genomen. Gebruik de volgende adressen:  Voorzitter wedstrijdzwemmencommissie (WZC) OZ & PC de Warande wedstrijdzwemmen@ozpcdewarande.nl en waterpolo@ozpcdewarande.nl
 8. De 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het beoefenen van georganiseerd sporten (verenigingssport) indien dat nodig is voor de sportbeoefening.
 9. Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan.

Medewerkers van het zwembad en onze eigen trainers / coaches / bestuursleden zijn bevoegd om bij het niet naleven van deze afspraken of als vermoed wordt dat er klachten / verschijnselen bestaan als verkoudheid en dergelijke, iemand aan te spreken op het naleven van deze regels en zo nodig het zwembad te verlaten.

Bij het lessen (ZOC) wordt vanaf maandag 17 januari het normale lesrooster weer opgepakt en gelden dezelfde voorwaarden als van voor de lock down.

En dan nu…het water in !!!
Veel succes allemaal en ik zou zeggen op naar de volgende versoepelingen MAAR …KIJK UIT!! Het is menens.

Namens het bestuur,

Jullie voorzitter
Hans Verstrepen

In memoriam: Ton van Bekhoven

Beste leden, oud leden en ouders van leden,

Wij wensen de familie namens onze clubleden veel sterkte met dit grote verlies, wij danken de familie dat wij Ton zo lang en intensief als vrijwilliger in onze club hebben mogen kennen.

Namens het bestuur

Hans Verstrepen
Voorzitter  zwemvereniging OZ&PC De Warande

Update Coronamaatregelen

Update: 4-11-2021

Beste leden/ ouders van leden en vrijwilligers,

Zwemmen tijdens de herfstvakantie (23 t/m 31 oktober 2021)

Beste wedstrijdzwemmers en ouders. Het zwemseizoen is begonnen en en we hebben al een aantal wedstrijden gehad. Ook voor de komende weken staan er de nodige wedstrijden op het programma.

In principe willen we ook in de herfstvakantie gewoon doortrainen. Om echter niet onnodig badwater te hoeven huren / trainers aan de badrand te hebben staan willen we graag inventariseren wie er in de herfstvakantie wel of niet komen zwemmen en wanneer.
Mogelijk dat we op basis van deze inventarisatie er voor kiezen om op bepaalde momenten minder trainers in te zetten of in het uiterste geval (een) training(-en) te laten vervallen.

Graag zouden we van alle zwemmers een reactie hebben via de link die de wedstrijdzwemmers hebben ontvangen per e-mail en graag uiterlijk op woensdag 20 oktober 2021.

Wordt jij onze nieuwe official?

De eerste zwemwedstrijd van het nieuwe seizoen zit erop. Het was bijzonder om na zo’n lange periode weer op een normale manier een wedstrijd te kunnen zwemmen en alle enthousiaste zwemmers weer bezig te zien! Komend weekend staat de eerste wedstrijd van de minioren op het programma.

Om alle wedstrijden door te kunnen laten gaan hebben we dringend behoefte aan officials. Per wedstrijd moeten we als vereniging minimaal 1 official per 5 zwemmers aanleveren. Kunnen we dit niet, dan kunnen in het ergste geval kunnen onze zwemmers geweerd worden van wedstrijden. Dat moeten we natuurlijk voorkomen!

In de groep van onze jongste zwemmers (minioren / jonge junioren) hebben we momenteel geen ouders die official zijn. We willen dan ook iedere ouder, maar specifiek ouders van kinderen in deze leeftijdsgroep oproepen om de cursus tijdwaarnemer (basiscursus voor zwemofficial) te gaan volgen. Tijdwaarnemers heb je elke wedstrijd 2 per baan nodig, dus daar is grote behoefte aan. Je leert in de cursus de basisregels van het wedstrijdzwemmen en krijgt meer inzicht en daarmee plezier in de sport die je kind beoefent. Momenteel zijn we samen met zwemvereniging Hieronymus bezig om een cursus in de buurt te organiseren.

Interesse om de cursus tijdwaarnemer te volgen? klik hier
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Linda Brilleman: officials-wzc@ozpcdewarande.nl

Hieronder wat informatie over de cursus
Heb je het besluit genomen om official te willen worden dan is de eerste stap je opgeven voor de cursus voor tijdwaarnemer, de basiscursus voor zwemofficial.

Cursus
Voor het volgen van deze cursus is geen vooropleiding vereist.
De cursus bestaat uit 5 avonden van circa 2 uur.
Maximaal één avond mag worden gemist.
Tijdens of direct voorafgaand (vanaf september van het lopende seizoen) aan de cursus dien je minstens één keer te fungeren als schaduwklokker bij een echte wedstrijd. Je bent dan niet officieel jurylid, maar jouw aanwezigheid wordt wel vermeld op het officiële proces-verbaal van de wedstrijd.

Examen
De cursus wordt afgesloten met een theorie-examen van 20 minuten.
Op de dag van het examen moet je minimaal 16 jaar zijn.
Het hanteren van de stopwatch is een essentieel onderdeel van dit examen.
Kennis van een deel van de zwemreglementen is vereist.
Bij een positief resultaat word je onmiddellijk aangesteld in de bevoegdheid a4 (aankomend tijdwaarnemer).
Bij een negatief examenresultaat mag je binnen enkele weken herexamen doen. Na een tweede keer niet slagen moet de cursus opnieuw worden gevolgd.

Praktijkbeoordeling
Als er drie keer met voldoende kwaliteit als tijdwaarnemer is gefungeerd, kan benoeming plaatsvinden in de bevoegdheid 4.
Tijdens de praktijkbeoordeling wordt gelet op het bestand zijn tegen de wedstrijddruk, zich kunnen aanpassen aan de omstandigheden, voldoende handelingssnelheid en het goed kunnen waarnemen.
Als bij de praktijkbeoordeling is vastgesteld dat aan alle voorwaarden is voldaan volgt benoeming in de bevoegdheid 4. Je mag dan bij heel veel wedstrijden jureren, alleen niet bij nationale of regionale kampioenschappen.

Continuering
Om de bevoegdheid 4 te behouden moet men minstens 3 keer per jaar fungeren.

Rabo ClubSupport 2021

Steun jij de club ook?
 
Onze zwemvereniging ‘OZ&PC De Warande’ doet mee met de Rabo ClubSupport actie! Via de onderstaande link kun jij jouw stem uitbrengen op jouw favoriete club of vereniging.
 
Kunnen wij op jouw stem rekenen?
 
Ben je lid van de Rabobank Amerstreek dan kun je stemmen vanaf 4 oktober t/m 25 oktober via de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport
 
Namens alle leden van OZ&PC De Warande, Bedankt!

Algemene Ledenvergadering op zaterdag 18 september

Zoals voor de vakantie aangekondigd is onze algemene ledenvergadering (ALV) op zaterdag 18 september 2021 om 13:30 uur.

Ook dit jaar is de locatie in de Agora zaal van het Sint-Oelbertgymnasium in Oosterhout, toegang via Paterserf. Graag lichten wij het jaarverslag toe en zullen we ingaan op wijzigingen die plaats vonden en vinden, de financiële situatie (gevolgen Corona) alsmede plannen/ ideeën voor het komende seizoen. Het bestaande vorig jaar gepresenteerde meerjarenbeleidsplan 2020-2025 blijft het uitgangspunt.

Wij hopen vurig dat we met zo min mogelijk beperkingen het nieuwe seizoen kunnen doormaken. Helaas moesten al wel de 2 waterpolotoernooien van begin september die geheel op de rails stonden toch weer geannuleerd worden maar we houden de moed erin.

Helaas kunnen we niet onbeperkt alle leden ontvangen op de ALV, daarom graag een snelle reactie of je er bij wilt zijn. Gebruik de volgende link!

Laat ook weten als je verhinderd bent alsmede of je het jaarverslag in pdf van ons wilt ontvangen, wij proberen dit dan tijdig vóór de ALV aan je te verzenden.

Wellicht bestaan er al belangrijke vragen waarop wij ons als bestuur voor de beantwoording kunnen voorbereiden. Stel je vraag in het formulier waarmee je je aanmeldt!

Corona:

Wij vragen alle aanwezigen of zij klachtenvrij zijn (kom dus niet als je daaraan twijfelt), de ontsmettingsvloeistof bij binnenkomst te gebruiken en wijzen wij er op dat de ruimte voldoende geschikt is om afstand te bewaren.

Met sportieve groet,

Het bestuur

Het nieuwe zwemseizoen start op 6 september

De vakantie zit er weer (bijna) op. Hopelijk kunt u terugkijken op een fijne vakantieperiode en zijn de batterijen weer opgeladen voor school, werk en natuurlijk sport! Maandag 6 september start het nieuwe zwemseizoen. In deze nieuwsbrief tref je de indeling voor de trainingen aan. Ook de zwemtijden van de masters staan in deze nieuwsbrief. We zijn nog niet geheel van de Corona-maatregelen af, daarom toch ook hierover nog enige informatie.
Om wedstrijden te kunnen zwemmen zijn officials onmisbaar. De KNZB roept op om deze zeer gewaardeerde vrijwilligers extra in het zonnetje te zetten. In deze nieuwsbrief informatie over deze aktie. Maar om zwemmers goed voor te bereiden op wedstrijden zijn trainers ook onmisbaar. Bij onze vereniging hebben afgelopen seizoen twee trainers het trainer 2 diploma gehaald. Van de daar opgedane kennis kunnen onze zwemmers weer profiteren. Aan het einde van deze nieuwsbrief herhalen we nog informatie over het doorgeven van doelstellingen voor wedstrijdzwemmers, het voorlopige wedstrijdrooster en een dringende oproep voor vrijwilligers.
Tot slot willen we jullie aandacht vragen voor de ALV die op zaterdag 18 september om 13.30u in de Agora van het Sint-Oelbert gymnasium zal plaatsvinden. De officiële uitnodiging hiervoor is eerder vandaag verzonden. Aanmelden kan via deze link.

Indeling trainingen
Vlak voor de vakantie hebben we het globale trainingsrooster al gedeeld. Via de link hieronder kun je zien op welke dagen / tijden je kunt komen zwemmen. De lijst is gesorteerd op geslacht en vervolgens aflopend op geboortejaar. Deze indeling is gemaakt op basis van het beschikbare badwater, trainers en met de beschikbare informatie van de ingeleverde doelstellingen formulieren. Op de zwemmomenten die bij je naam zijn aangevinkt ben je welkom om te komen zwemmen. Je hoeft niet alle momenten te komen. We zullen de aanwezigheid bijhouden en op basis daarvan zal ook een eventuele toeslag in rekening worden gebracht als je 4 of meer uur per week traint.

Indeling trainingsmomenten per zwemmer seizoen 2021-2022

Globale trainingsrooster seizoen 2021-2022 

Landtraining
Afgelopen seizoen heeft de landtraining vooral buiten plaatsgevonden. Vanwege de nog geldende Corona-maatregelen kan de landtraining niet plaatsvinden in de multifunctionele ruimte. In plaats daarvan zal het naast de duikkuil plaatsvinden. Landtraining is voor zwemmers vanaf junioren 3-4 en ouder op woensdagen van 18.30-19.00u. Dit zal starten op woensdag 15 september en dus nog niet komende week. Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid om ook op zaterdagochtend landtraining aan te gaan bieden. Daarover in een volgende nieuwsbrief meer informatie.

Zwemmomenten masters
Vanaf maandag 6 september start ook het master zwemmen weer. Voor de masters zijn er de volgende zwemmomenten.
Maandag 19.00-20.00u: 1 baan van 25m
Dinsdag 18.00-20.00u: 1 baan van 50m
Woensdag 20.00-21.00u: 8 banen 25m
Vrijdag 18.00-19.30u: 2 banen 25m
Zondag 09.00-10.00u: 8 banen 25m

Corona-maatregelen
Op de site is de informatie bijgewerkt met de maatregelen van 13-7-2021. Vanwege de nog steeds geldende 1,5m afstandsregel op het moment dat je niet aan het sporten bent, vragen we jullie om nog steeds met de zwemkleding aan (onder de kleding) naar het zwembad te komen en de zwemzaal in te gaan via de gang meteen linksaf na de hoofdingang en geen gebruik te maken van de kleedruimtes. Na afloop van de training kan KORT gedoucht worden waarna z.s.m. kan worden opgekleed in de kleedruimtes. Hierbij afstand houden van 1,5m voor personen van 18 jaar en ouder.

KNZB: Zet de officials in het zonnetje!
De officials, wie kent ze niet? Ze maken de sport mogelijk. Zonder hen zouden er geen wedstrijden zijn. Bij elke situatie staan ze er, ze krijgen soms heel wat voor hun kiezen, maar ze zijn er en zijn het fundament van de sport.
Van 25 september tot en met 3 oktober is het de Week van de Scheidsrechter, een week die in het teken staat van alle scheidsrechters en juryleden in ons land.
Wij laten dit niet aan ons voorbij gaan want ook wij zijn enorm blij dat ze er zijn. Tijd dus om ze eens goed in het zonnetje te zetten. Ken jij een official die je wilt bedanken voor zijn of haar inzet? Laat het ons weten! Stuur de naam van de official die jij wil bedanken met een foto in officialtenue en laat ons weten wat er zo goed is aan deze scheidsrechter of dit jurylid.
Waarom verdient deze persoon het om in de spotlight te staan? Is het de jongste scheids van jullie club? Staat hij altijd en overal voor iedereen klaar? Wat maakt het voor jou zo belangrijk dat deze official doet wat hij/zij doet?
Uiteraard mag je ook jezelf opgeven. Waarom vind je het zo leuk om official te zijn en wat is voor jou de reden dat je ooit bent begonnen als official? Wat vind je belangrijk aan het zijn van official en hoe ervaar je het om official te zijn?
Laat het weten aan de KNZB via: communicatie@knzb.nl

Twee trainers hebben trainer 2 diploma behaald
Trots willen wij melden dat Veronika Koeman en Daphne van der Kruijssen hun trainer 2 diploma hebben behaald. Met de in de opleiding opgedane kennis en vaardigheden wordt ons trainerscorps weer verder versterkt. We willen hen van harte feliciteren met deze mooie prestatie!

Doelstellingen zwemmer voor komend seizoen
Mocht je het nog niet gedaan hebben is de komende week de laatste kans om via onderstaande link aan te geven welke doelstellingen je voor komend seizoen hebt. De oudere / meer ervaren zwemmers kunnen dit prima zelf, voor de jongere zwemmers vragen we dit samen met de ouders te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke slagen je verder wil verbeteren. Of je extra wil trainen op starten, keerpunten etc. Ook kun je op dit formulier je voorkeuren doorgeven voor welke trainingsmomenten je komend seizoen zou willen volgen. Kijk hiervoor eerst naar het concept trainingsrooster (verderop in deze nieuwsbrief) om te zien welke momenten er voor jouw leeftijdsgroep.

Formulier doelstellingen zwemmer

Wedstrijdrooster seizoen 2021-2022
Op basis van het KNZB wedstrijdrooster hebben we een wedstrijdrooster samengesteld voor alle categorieën zwemmers. Voor de minioren hebben we 5 zwemwedstrijden die we samen zwemmen met de Biesbosch zwemmers, ZVDO ’74 en Bijtelskil. Deze zwemwedstrijden zijn op zaterdagmiddagen. Officieel heeft de KNZB besloten dat het junioren – jeugd – senioren circuit is komen te vervallen. Samen met SBC2000 brengen we voor deze groep zwemmers een passend vervangend circuit. Daarnaast zwemmen we de competitie samen met de Devel, Arethusa, Njord, PSV-2 en Zeester-Meerval. Uiteraard staan er ook nog limietwedstrijden en twee LAC wedstrijden op het programma. En natuurlijk de verschillende regionale en landelijke kampioenschappen en finales. Tot slot hebben we natuurlijk nog onze clubkampioenschappen waarbij we werken aan een nieuw format.
Veel andere verenigingen hebben hun wedstrijdrooster nog niet gepubliceerd. Daarom is de detailinvulling ook nog niet volledig. Al met al is het nu al een mooi compleet programma geworden met mooie uitdagingen voor zwemmers van alle niveaus. Klik op de link hieronder voor het wedstrijdrooster. Deze informatie zal ook z.s.m. terug te vinden zijn op de KNZB webkalender.

Wedstrijdrooster seizoen 2021-2022

Vrijwilligers
Een vereniging kan niet bestaan zonder vrijwilligers. Er zijn heel veel taken binnen een zwemvereniging die noodzakelijk zijn om onze zwemmers met plezier te laten zwemmen. Je kunt daarbij denken aan: Trainers voor het geven van de training en de begeleiding van de zwemmers tijdens de wedstrijden, onze groep officials, zonder hen kunnen we geen wedstrijden organiseren en zwemmen, want ook om deel te mogen nemen aan door andere verenigingen georganiseerde wedstrijden moeten we officials aanleveren. Maar ook achter de schermen zijn er nog een hoop taken. Zo zijn er mensen nodig die wedstrijden voorbereiden. Zowel voor eigen georganiseerde wedstrijden moeten zwemmers die mee willen doen, worden ingeschreven. Voor het organiseren van wedstrijden moeten we een programma opstellen, publiceren op de site van de KNZB, inschrijvingen van andere verenigingen verwerken en uiteindelijk zorgen dat we op dag zelf voldoende vrijwilligers hebben voor op- en afbouw, tijdbriefjes lopen, voorstart, speaker, ploegleider(s), elektronische tijdwaarneming, catering, etc.
Tot slot proberen we met een aantal mensen in de wedstrijdzwemcommissie alle vrijwilligers zo goed mogelijk te ondersteunen en de grote lijnen voor de toekomst uitzetten en bewaken evenals verantwoord omgaan met de financiële middelen. De WZC heeft een afvaardiging in het bestuur van de vereniging om daar af te stemmen met de afdelingen zwemopleidingen en waterpolo en zorg te dragen voor het totale verenigingsbeleid.
Momenteel doen we deze werkzaamheden met een kleine groep. Hierdoor is de tijdsbesteding per persoon groot. Om op een gezonder manier door te gaan is uitbreiding noodzakelijk. We roepen daarom iedereen op om aan te geven of en eventueel wat je zou willen doen om te helpen dat onze zwemmers lekker kunnen blijven zwemmen.
Hiervoor kun je contact opnemen met Mark Jansen (wedstrijdzwemmen@ozpcdewarande.nl of 0616358817) of een van de andere leden van de WZC.

Hieronder een tweetal vrijwilligerstaken waarvoor we per onmiddellijk mensen zoeken:

Vrijwilligerscoördinator thuiswedstrijden
Voor elke thuiswedstrijd die we als vereniging organiseren zijn altijd vrijwilligers nodig voor het bijvoorbeeld opbouwen van het bad, catering, speaker, voorstart, tijdbriefjes ophalen, ploegleider en opbouw en bediening elektronische tijdwaarneming. De vrijwilligerscoördinator draagt er zorg voor dat er voor elke wedstrijd genoeg mensen zijn voor deze taken.
Deze rol is prima in te vullen met een tweetal mensen. Op die manier kun je de taken beter verdelen. Momenteel werken we in de wedstrijdzwemcommissie aan een draaiboek voor de organisatie van wedstrijden en de opbouw van het bad om de werkzaamheden nog beter vast te leggen en uit te kunnen leggen aan iedereen die komt helpen. Wil je ons helpen als vrijwilligerscoördinator, meldt je dan op het hierboven genoemde mailadres / telefoonnummer.
Het werk van de vrijwilligerscoördinator wordt overigens vergemakkelijkt als alle (ouders van) leden met regelmaat meehelpen als vrijwilliger bij de wedstrijden!

Wie wil er de elektronisch tijdwaarneming gaan verzorgen?
In ons mooie thuisbad is er door de gemeente geïnvesteerd in een elektronisch tijdwaarnemings-systeem. Om dit daadwerkelijk in te kunnen zetten zijn er mensen nodig met kennis en ervaring met dit systeem. In het verleden was er frequent sprake van lange wedstrijden en een beperkte omvang van de groep vrijwilligers die deze taak vervulden. Momenteel is er zeer dringend behoefte aan vers bloed. Zolang we deze groep vrijwilligers niet op orde krijgen kunnen we geen wedstrijden zwemmen met elektronische tijdwaarneming.
In het verleden was de lange duur van de wedstrijden die nog eens extra verlengd werd door de op en afbouw van het elektronisch tijdwaarneemsysteem,  een veelgehoorde en ook terechte klacht. Niet alleen wij als vereniging, maar ook de KNZB wil voor komend seizoen inzetten op korter wedstrijden daarmee wordt de te investeren tijd per wedstrijd aanzienlijk korter. Wil je helpen om het gebruik van dit mooie systeem weer mogelijk te maken, horen we het graag. Dit kan op hierboven genoemde mailadres / telefoonnummer.