OZ&PC De Warande organiseerde een super wedstrijd voor de minioren.

Afgelopen weekend was Oosterhout weer de gastvereniging voor maar liefst 185 zwemmertjes in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Dus het was een drukte van jewelste. Maar een compliment is zeker op zijn plaats voor alle vrijwilligers van de vereniging, zonder hen is het onmogelijk om een wedstrijd van zo een grote omvang te organiseren.

15 verenigingen namen deel aan deze wedstrijd en wij zijn op een keurige 7e plaats geëindigd met twee clubrecords rijker.

Om te beginnen met de oudste minioren dat zijn: Mahtab Ashough startte op de 50m vrij en 100m rugslag en wat heeft ze netjes gezwommen. Maar dat deed ook Danique Koster die 100m rugslag en 100m schoolslag zwom en op de schoolslag een clubrecord liet sneuvelen die al meer dan 12 jaar stond door een tijd te zwemmen van 1.42.48, super gedaan. Bij de jongens zwom Tomas Brilleman de 100m vrije slag boven zijn inschijftijd, maar de 50m vlinderslag en 100m wisselslag wist hij op beide afstanden een mooi pr te zwemmen. Igor van der Corput zwom op de 100m wisselslag ook naar een mooi pr toe. Asier Caelen Ruiz zwom de 100m wisselslag ook boven zijn tijd maar zwom hij een uitstekende 50m vlinderslag wat ook netjes eruit zag. Matthijs Jansen zwom ook dezelfde afstanden ook bij hem ging de wisselslag erg goed en zag je ook meteen wat zijn beste slag is. Lars van Soest zwom vandaag zijn eerste wedstrijd en zwom hij 100m vrije slag en wat ging dat goed zeg, netjes gedaan Lars. Dan de jongere minioren daar mocht Iris van den Boogaard 100m vrije slag, 50m rugslag en 50m vlinderslag zwemmen en wat is ze toch een kanjer zeg, super goed gezwommen. Ook Ilse Brilleman op de 50m rugslag deed dit erg goed. Ook voor Nikee de Knoop was het erg spannend op de 100m vrije slag en 50m rugslag, want zou alles toch wel goed gaan en ja hoor alles was goed gegaan. Dan Maud Kootstra is wel erg spannend vond om voor het eerst 50m vlinderslag te zwemmen en wat heeft ze dit toch goed gedaan zeg en dan ook de 100m vrije slag 2 pr’s zwemmen. Dan mocht Veerle van Grieken de grootste pr achter haar naam zetten op de 50m rugslag van ruim 5 seconden. Daarnaast zwom ze ook de 100m vrije slag die erg mooi opgebouwd was. Super gedaan dames. De jongste jongentjes waren Siem Kuijsters en Wessel van Wijk. Siem startte op de 100m wisselslag en 50m vrije slag en zwom twee keurige pr’s en dat deed ook Wessel op de 50m vrij en 50m schoolslag. Als laatste onze jongste minior 3 Julia van Duijvenvoorde zwom een uitstekende 50m vlinderslag 0.55.49 welke ze voor het eerst zwom en meteen een clubrecord die meer dan 24 jaar oud was, super gedaan en ook de 50m rugslag wist ze haar tijd met 2 seconden te verbeteren. Daarnaast hebben de meeste ook nog in diverse estafettes gezwommen. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd met hele mooie prestaties.