Super 2e competitieronde voor de Warande!

De landelijke 2e competitieronde kreeg een gehele andere wending ten gevolge van het bad van Breda, waar de brug helaas niet naar behoren werkte. Daardoor moesten de 4 verenigingen ZVVS, De Devel, De Warande en organisator SBC hals over kop maar Oosterhout waar het bad gelukkig beschikbaar was en met hulp van de zwembad personeel en de vele vrijwilligers konden we na 1 uur vertraging wel zwemmen.

De warande nam deel met 38 zwemmers en zwemster en de score op moment van schrijven was dat De warande dit deel als winnaar is geëindigd en dat promotie naar de A klasse zeker niet ondenkbaar is. De senioren heren en dames hebben in deze ronde voor de meeste en beste punten gezorgd. Het begon al heel spectaculair met de estafette jongens 4x100m vrije slag waar Max Embregts als startzwemmer een grandioze race zwom met een pr van 3 seconden en samen met IJsbrand Buijnsters, Thijn Damen en Luc van Eijndhoven eindigden ze op een 2e plaats. Bij de tweede ploeg van de jongens zwom ook Dion Staal als startzwemmer een keurige pr en samen met Damian Waas, Thomas Tolsma en Bram Damen eindigde zij op een 5e plaats. Bij de heren ploeg 4x100m wisselslag startte Luc van EIjndhoven als eerste en zwom hij zijn eigen tijd en samen met IJsbrand, Nicko en Rick gingen de heren voor het goud. Bij de dames was het ook een hele mooie race om naar te kijken met als startzwemster Amy van Lier, Melissa van der Geld, Nikita den Ouden en Mythe bakker zwommen de dames naar een 1e plaats op de 4x100m vrije slag. Gwen Eygendaal junior 3 haalde vandaag een limiet voor de zomer kampioenschappen op de 100m vrije slag en op 3 tiende na ook voor de 200m wisselslag en mocht zij vandaag de grootste pr achter haar naam zetten van maar liefst 34 seconden, super gedaan. Maar ook Bente Koeman en Mijntje stoof zwommen 20 seconden van deze afstand eraf. Bij de heren zwommen Luc van EIjndhoven en Damian Waas hun grootste pr, Luc op de 100m vlinderslag en Damian op de 200m rugslag.

Bij de jongste zwemmertjes Minioren 5 en Junioren 1 mochten Sanne van Strien, Aurelie Koster en Meike de Waard voor het eerst meedoen in deze competitie. Zij zwommen samen Zoé Bulkmans, Jasmijn Goos 100m rugslag en 50m schoolslag en de meisjes wisten allemaal hun tijden te verbeteren. Bij de jongens zwommen Thijs Verhulst en Siem van den Bogaert de 200m wisselslag en 100m vrije slag en ook hier alleen maar verbeteringen van hun tijden en voor Thijs een nieuwe tijd op de 200m wisselslag. De meisjes junioren 2 en 3 gingen van start op de 200m wisselslag en 100m vrije slag en dat waren Gwen Eygendaal, Esmee van Strien, Nienke van Dongen, Maaike van Heeswijk, Bente Koeman, Yasmine Luyten en Mijntje Stoof. Op de wisselslag was Yasmine die dit voor het eerst zwom en heeft dat zoals alle meisjes uitstekend gedaan en ook hier alleen maar pr’s  De 100m vrije slag daar behaald Gwen haar limiet en zwom Bente een pr van 3 sec, de andere meisjes zwommen iets boven hun tijden. Dan de jongens junioren 4 en jonger daar zwommen Thomas Tolsma, Damian Waas, Luc van EIjndhoven, Dion Staal en Thijn Damen de 100m vlinderslag en 200m rugslag en hier werd ontzettend hard gezwommen en hebben ze allemaal wel een persoonlijk record gezwommen. Bij de jeugd heren zwommen Bram Damen IJsbrand Buijnsters en Max Embregts (terwijl zij nog bij de junioren horen de 200m vrije slag en 100m schoolslag en ook deze jongens hebben het uitstekend gedaan. Bij de meisjes Jeugd zwommen Ymke van Dongen, Loes van Geel en Anne Paulusse startten op de 200m rugslag waarbij Ymke 15 seconden en Loes 35 seconden van de tijd wist te zwemmen, ook zwommen de drie dames 100m vlinderslag waar Anne een pr van 3 sec. wist te zwemmen en Loes 14 seconden. Netjes gedaan dames. Bij de senioren 1-2 dames zwommen Myrthe Bakker, Sammy Koster, Anne Dickens en Esmee Wijnmaalen de 100m schoolslag en 200m vrije slag en de dames wisten wel een of twee pr te behalen en ook zij hebben uitstekend gezwommen. Tot slot de senioren dames met Pauline Tieleman, Melissa van der Geld, Amy van Lier, Desiree Emmen en Niktia van den Ouden starten op meerdere onderdelen en dat waren de 200m wisselslag, 100m vlinderslag, 50m schoolslag en 200m vrije slag en ook hier zijn diverse pr gesneuveld. De heren senioren zwommen deze afstanden ook en dat waren Nicko Kamphuis, Tom Balsen-Versteeg, Rick Embregts en Floris Verburgh en hier sneuvelden diverse persoonlijke records.