Waterpolo een spetterende teamsport voor meisjes en jongens!

Speciaal voor kinderen die interesse hebben in waterpolo, hebben we hier een pagina met veel informatie.

 

Waterpolo is keigaaf!

Waterpolo is een leuke sport. Een soort handbal, maar dan in het water. Als je goed kunt zwemmen en een balspel leuk vindt, dan zal ook jij waterpolo “keigaaf” vinden. Waterpolo is een teamsport. Samen spelen daar gaat het om. Samen proberen om meer doelpunten te maken dan de tegenstander. Waterpolo is een sport voor jong en oud. Natuurlijk is het goed om al jong met een sport te beginnen. Maar ook als je al wat ouder bent, kun je best nog met waterpolo beginnen. Voor elke leeftijd zijn er mogelijkheden. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

Minipolo: Junioren vanaf 7-8 jaar

Bij OZ&PC de Warande, begin je meestal met waterpolo vanaf ongeveer 7-8 jaar. Voor de jongste groep van is er allereerst het mini-polo. We hebben daarbij verschillende leeftijdsgroepen. Van 7-8 jarigen (junioren E), via 9-10 jaar (junioren D) naar 11-12-jarigen (junioren C).

Al spelend leer je stap voor stap alle technieken die bij waterpolo komen kijken. Vangen en gooien van de bal, hoe je snel kunt zwemmen met de bal en vooral hoe je samen, met je team, veel plezier kunt beleven aan waterpolo. Minipolo is daar speciaal voor gemaakt. Aangepaste spelregels, een kleiner veld, aangepaste doeltjes en een kleinere niet zo zware bal, waarmee je gemakkelijk kunt leren gooien en vangen.

Er worden groepjes gemaakt met meisjes en jongens die even ver zijn als jij. In die groepjes wordt samen gespeeld en geoefend. Daarbij gaat het niet om het winnen. Gewoon “samen plezier maken”. Om met minipolo mee te kunnen doen, moet je wel goed kunnen zwemmen. Je zult tenminste diploma-B moeten hebben en zwemlessen volgen voor diploma C. Ook als je al diploma C hebt, moedigen we je aan om verder les te nemen voor de zwemvaardigheidsdiploma’s (dat kan ook bij de Warande).
Klik hier voor een leuk filmpje over minipolo.

Competitie-polo: Junioren D, C en B van 11-16 jaar

Ook als je iets ouder bent, kun je nog gemakkelijk met waterpolo beginnen. Je moet natuurlijk wel al goed kunnen zwemmen! Van 13-16 jaar speel je dan achtereenvolgens bij de Junioren C (13-14 jaar) en Junioren B (15-16 jaar). Die zijn er voor zowel meisjes als jongens.

Toernooitjes en competitie

Bij minipolo kun je – als je dat wilt – één keer per maand meespelen met een mini-polo toernooi bij telkens een andere vereniging in onze regio. Als je dat een tijdje gedaan hebt, en je wilt en kunt meer, dan kun je vanaf ca. 9 jaar meespelen in de echte waterpolo-competitie.

De competitie duurt meestal van van oktober t/m april. Dan speel je wedstrijden tegen andere clubs uit Brabant en Zeeland. Meestal is dat op zaterdagmiddag. Een competitie bestaat uit zo’n 18 of 20 wedstrijden per seizoen, waarvan de helft ‘thuis’, in het wedstrijdbad van Recreatieoord De Warande.

Voor het vervoer naar wedstrijden of toernooitjes buiten Oosterhout doen we een beroep op de ouders. De ouders dienen er daarom rekening mee te houden dat ze bij toerbeurt zo’n 3 tot 4 keer per seizoen moeten rijden. Indien u niet over een auto beschikt hoeft dat overigens geen belemmering te zijn voor uw dochter of zoon om aan de competitie mee te doen!

Jeugdopleiding

De Warande streeft ernaar haar jeugd een goede opleiding te geven. Als je er echt “voor wilt gaan” dan kun je bij ons heel ver komen. Onze jeugdteams spelen al jaren structureel bij de bovenste teams van Zuid-Nederland (Zeeland-Brabant-Limburg), en elk jaar hebben we wel één of meer teams die zo hoog komen dat ze mee mogen doen aan de Nederlandse kampioenschappen. Het aantal Warande-spelers en -speelsters dat afgelopen jaren in de Zuid-Nederlandse selectieteams heeft gespeeld is groot. En we hebben diverse spelers en speelsters op het niveau van Jong Oranje gebracht!!
Maar je kunt waterpolo uiteraard ook recreatief, puur voor je plezier doen!!

Meedoen aan onze trainingen

Heb je interesse?? Dan kun je gewoon een paar weken ‘op proef’ meedoen aan onze trainingen. Daarna beslis je pas of je door wilt gaan. Je stapt aan het begin van een training naar een van onze trainers toe en zegt dat je eens een paar keer wilt komen kijken of waterpolo wat voor jou is. De trainer zorgt er dan wel voor dat je lekker mee kunt gaan doen.

Kom op, doe eens een paar keer mee! Je zult zien hoe leuk het is.

Wil je meer informatie?? Neem dan contact op met waterpolo@warande.com.