Sterrenplan

Het sterrenplan bij OZ&PC de Warande is een vervolg op het Superspetters zwemdiploma. Het is een vervolg traject voor kinderen die graag langer willen blijven zwemmen na het behalen van hun diploma.

De kinderen blijven hierbij op een leuke en speelse manier doorgaan met zwemmen. Ze leren hierbij verschillende vaardigheden die aansluiten bij de wedstrijdsporten, wedstrijdzwemmen en waterpolo, maar het speelse component staat centraal.

Modules

Bij de Warande worden er 2 sporttak specifieke zwemvaardigheden en uit 6 sporttak overstijgende zwemvaardigheden aangeboden. Door de vele ervaringen die de kinderen opdoen hiermee, blijven ze het zwemmen oefenen. Het sterrenplan is ook geschikt voor kinderen die ervaring op willen doen met de verschillende takken van de zwemsport.

De sporttak specifieke zwemvaardigheden die worden aangeboden zijn:
– Ik zwem wedstrijden.
– Ik speel waterpolo.

De sporttak overstijgende zwemvaardigheden die worden aangeboden zijn:
– Ik sport samen met anderen.
– Ik gebruik verschillende zwemspullen.
– Ik kan mijn sport lang volhouden.
– Ik heb sterke spieren.
– Ik survival in het water.
– Ik kan trucjes in het water.

Certificaten, posters en stickers

Per jaar worden er zo’n +/- 4 modules behandeld en hierdoor is OZ&PC de Warande in staat om het traject in 2 jaar aan te bieden. De kinderen krijgen aan het begin een poster mee, waar stickers opgeplakt kunnen worden. Elke keer als er een module afgerond wordt, krijgen de kinderen een certificaat met de behaalde zwemvaardigheden per sticker. Dit om de kinderen zo enthousiast mogelijk te houden.

Praktische informatie over het Sterrenplan vindt u hieronder. Voor meer informatie en aanmelden kunt u per email contact opnemen via zwemles@ozpcdewarande.nl

Hieronder vindt u de lestijden van het Sterrenplan.

Woensdag 18:00 – 19:00 Sterrenplan

Opgeven voor SuperSpetters of het Sterrenplan gaat via het inschrijfformulier.